Vi har vunnet årets Byggeskikkpris for ny adkomst og oppgraderte fasader

Den 15.02.2024 mottok vi Notodden kommunes ettertraktede byggeskikkpris for vårt gode arbeid med etableringen av ny adkomst og opprustede fasader. Prisen ble tildelt som anerkjennelse for innsatsen med å åpne Hydroparken mot sentrum og for rehabilitering av verdensarvområdet på en antikvarisk riktig måte.

Vår daglige leder, Henriette Høva, uttrykte sin glede over prisen og takket juryen for å anerkjenne deres innsats. «Vi er kjempeglade for dette. Det har vært flinke folk i juryen, som har sett det vi har gjort – å åpne Hydroparken opp mot sentrum. Vi syns selv dette er fint, og vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger,» deler Henriette.

I kommunestyret var det driftsleder Torgeir Lia og prosjektleder Ruben Krogstrand som kunne motta prisen på vegne av Hydroparken. Lia og Krogstrand uttrykte takknemlighet for anerkjennelsen og understreket viktigheten av å vise fram verdensarven og rehabiliterere den på en antikvarisk riktig måte.


Riving av Bygg 2 – avgjørende for prosjektet

En avgjørende del av prosjektet var rivingen av Bygg 2 for noen år siden, til tross for muligheten for økonomisk lønnsom rehabilitering og utleie. Henriette Høva forklarer dette valget: «For oss i et økonomisk perspektiv ville det lønt seg å rehabilitere og leie ut for å skaffe leieinntekter. Men vi ser dette i et helhetsperspektiv og langsiktig for Hydroparken – og vi føler nå at vi gjorde det riktige.»

Notodden Hydroparken

Juryens begrunnelse for Byggeskikkprisen

Juryens begrunnelse for tildelingen av Byggeskikkprisen understreket betydningen av å øke verdien av eksisterende bebyggelse og rehabilitering av verneverdige omgivelser. De roste Hydroparken for å åpne verdensarvområdet mot resten av Notodden på en forbilledlig måte gjennom etableringen av den nye adkomsten og opprustede fasader. Videre ble eierne berømmet for prioriteringen av å koble næringsområdet og verdensarvområdet mot resten av byen.

De klassiske bygningene som viser industriarven, har nå blitt en tydelig del av bybildet. Samtidig har prosjektet redusert tungtrafikken forbi inngangen til Notodden videregående skole, som bidrar til nye muligheter for skolen og skaper et harmonisk byrom.

Vi i Hydroparken ser frem til fortsettelsen av rehabiliteringsprosjektet og til å fortsette å bidra til å bevare og berike det historiske og kulturelle miljøet i Notodden. Byggeskikkprisen er et høydepunkt for Hydroparken og anerkjenner vårt betydelige bidrag til å styrke byens bygningsarv.Notodden Hydroparken
Notodden Bok & Blueshus
Notodden Sentrum
Hydroparken - Stasjonen kafe

Hydroparken – Næringspark for alle bransjer

Vurderer du å etablere din bedrift på Notodden? Hydroparken er Notoddens mest sentrale og mangfoldige næringspark med lokaler for alle bransjer. I parken vår finner du alt fra teknologi til kunstnere – fra lokalavisa til bilverksted.

Kun et steinkast unna Notodden sentrum – helt nede ved vannet – der finner du oss. Bussterminal og byens kulturhus Bok & Blueshuset er i umiddelbar nærhet. Toget, som i dag tar deg til blant annet Porsgrunn, går helt inn i parken vår. 

“Jeg fant, jeg fant!”. Rusler du rundt i Notodden og Hydroparken vil du finne mange overraskelser. Byens råeste takterrasse? Tungtvannstank? Det er bare en smakebit på skatter du finner i parken vår.